Dorpsraad Lieshout groot voorstander voor kermis op Heuvel

Dorpsraad Lieshout wil graag dat de Heuvel dé toekomstige vaste plaats wordt voor de Lieshoutse kermis. De Dorpsraad heeft de nieuwe locatie van de kermis onlangs geëvalueerd en is zeer positief. Ook de klankbordgroep van de Dorpsraad spreekt zich -via een korte en snelle enquête- unaniem uit vóór een opstelling van de kermis op de Lieshoutse Heuvel.

 

Nieuwe locatie

Dit jaar is de Lieshoutse Kermis voor het eerst in lange tijd gehouden op een nieuwe locatie. Voorheen stond de kermis steeds op het Floreffeplein. Dit jaar is de kermis verhuisd naar de Heuvel. Dat bleek een “gouden zet”. De kermis was dit jaar érg goed bezocht en de combinatie van de vorm van het plein, de aanwezigheid van horeca en de opstelling van de attracties maakten het centrale dorpsplein tot een knus, overzichtelijk en toch levendig geheel. Een opstelling die prima past bij “de gewenste concentratie van vertier” op dat centrale plein.

 

Unaniem voor de Heuvel

Ook de klankbordgroep van de Dorpsraad spreekt zich unaniem uit vóór de Heuvel. Hoewel de enquête onder de groep bewoners zeker niet representatief is geeft deze snelle en korte enquête tóch een heel goed beeld van wat men van deze nieuwe locatie vindt. De klankbordgroep heeft -naast een zeer positieve mening over de locatie-  diverse suggesties om nóg meer verbeteringen aan te brengen. Zo miste menigeen de “botsauto’s”, die door een misverstand blijkbaar dit jaar niet geplaatst konden worden. Ook zou men graag wat attracties voor de wat oudere jeugd zien. Daarnaast zou de opstelling wat “knusser” kunnen zijn en is er een pleidooi om voor één muziekbron te gaan. Met betrekking tot de omleidingsroutes vindt men dat de Kuiperstraat eigenlijk niet geschikt is om het verkeer te verwerken. Een negatief gevolg dat door de verkeerswerkgroep van de Dorpsraad opgepakt kan worden.

 

Klankbordgroep

De klankbordgroep heeft zich hiermee unaniem uitgesproken vóór de nieuwe locatie. Een mening die de Dorpsraad graag volgt en dus ook adviseert om de Heuvel serieus te gaan beschouwen als dé nieuwe kermislocatie. Wilt u ook uw mening geven over dit soort zaken ? Meld u dan aan bij de klankbordgroep van de Dorpsraad Lieshout. Als lid van die klankbordgroep ontvangt u steeds als eerste de wekelijkse nieuwbrief van de Dorpsraad en kunt u dus makkelijk reageren op actuele kwesties in het dorp. Daarnaast kunt u regelmatig uw mening geven over zaken als de locatie van de kermis en dus de dorpsraad actief adviseren. Wordt ook lid van de klankbordgroep en meld u aan. Dat kan eenvoudig via www.dorpsraad-lieshout.nl