Dorpsraad Lieshout volgt “Centrumplan” aandachtig

Met veel aandacht volgt de Dorpsraad Lieshout de ontwikkelingen met betrekking tot het “Centrumplan” voor Lieshout. Dit plan omvat immers veel aspecten die rechtstreeks betrekking hebben op de leefbaarheid in het dorp en raakt naast de herontwikkeling van de Heuvel ook de verplaatsing van de supermarkt en de her-invulling van de ruimte die dan vrij komt.

Belangrijke ontwikkeling

Het “Centrumplan” is voor Lieshout érg belangrijke ontwikkeling. Het raakt diverse permanente aandachtsgebieden van de Dorpsraad Lieshout. “Wonen” wordt zelfs op verschillende plaatsen geraakt: zowel de ontwikkeling van woningen op de Heuvel als de herontwikkeling (met woningen) van de vrijkomende ruimte aan de Dorpsstraat, op het moment dat de supermarkt verplaatst. Dorpsraad Lieshout vindt het belangrijk dat de woningen die hier komen aansluiten bij de behoefte die er in het dorp is.

Voorzieningen belangrijk

Ook “Voorzieningen” is zo’n vast aandachtsgebied van de Dorpsraad dat geraakt wordt. Om de leefbaarheid in het dorp te behouden (en waar mogelijk te verbeteren) is het van belang dat de -te verplaatsen- supermarkt blijft voldoen aan de behoefte in het dorp. Ook andere winkel- en horecavoorzieningen spelen een rol in de plannen. Ook deze zijn van groot belang om de leefbaarheid in het dorp te behouden en te verbeteren. Als derde aandachtgebied speelt “verkeer” en vooral de verkeersveiligheid een rol. Met een verplaatste supermarkt zullen de verkeersstromen in het dorp immers wezenlijk anders worden.

Plannen delen

Inmiddels zijn er al diverse bijeenkomsten geweest waarbij ontwikkelaar, gemeente, belangengroepen en dorpsbewoners hun visie hebben kunnen delen. Dorpsraad Lieshout volgt nauwgezet dat de procedures die bij dit project horen zorgvuldig worden en gelopen en is blij dat diverse “input” ook wérkelijk in de plannen verwerkt worden. Mooi is dan ook om te zien dat burgerinitiatief Plan Lieshout de mogelijkheid heeft gekregen (en benut) om een grote bijdrage te leveren aan het vormgeven van de plannen voor de Heuvel.

 

Belangrijke bijeenkomsten

Dorpsraad Lieshout vindt de bijeenkomsten (op diverse niveaus en met diverse betrokkenen) bij deze ontwikkeling van groot belang. Zo groot zelfs dat ze hun eigen vergaderschema hebben aangepast om zo veel mogelijk aan te kunnen sluiten. Nú is er immers de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de plannen: Dorpsraad Lieshout ziet graag dat de burgers gebruik maken van deze mogelijkheden waardoor het uiteindelijke resultaat maximaal aansluit bij de behoeften.