Dorpsraad Lieshout ondersteunt “Kerst-initiatief”

Kerst is een gezellige tijd. Kerst mag dan ook goed zichtbaar zijn en duidelijk ervaren worden; óók op straat. Dat vindt een groepje inwoners van de wijk Sluiter-Melter-Wolwever in het oosten van Lieshout. Sinds enkele jaren versieren zij hun straten volop en daartussen hebben ze op de centrale ontmoetingsplaats een grote Kerststal geplaatst. Dorpsraad Lieshout heeft dit initiatief ondersteund door de benodigde dakbedekking te financieren. Hierdoor kan de grote Kerstgroep droog de Kerstperiode door.

Kerstsfeer
Enkele jaren geleden heeft een groepje inwoners van de wijk Sluiter-Melter-Wolwever het plan opgevat om wat meer te maken van Kerstmis. Zo hebben zij een -centraal geplaatste- Kerststal opgetuigd en zijn ze stap voor stap de straten wat gaan opfleuren. In de volgende jaren zijn stap-voor-stap meer bewoners komen helpen om een écht Kerstgevoel te krijgen in deze straten. Bij ieder huis en iedere boom staat inmiddels een (versierde) Kerstboom waardoor het nog groter en mooier is geworden. Ook verschijnen er zelf ontworpen Kerststallen in de voortuinen en staan er nóg meer versierde kerstbomen. De wijk ademt dan ook Kerst uit en zorgt voor een glimlach bij iedereen die door de wijk loopt, fiets of rijdt.

Eigen Initiatief
Al deze straatversieringen zijn door de bewoners zélf ontworpen, gefabriceerd én betaald. Centraal in de wijk is de grote Kerstgroep dus opgetrokken: mooi aangekleed en natuurlijk helemaal in Kerstsfeer. Omdat het initiatief inmiddels zo groot aan het worden is was er toch wat externe ondersteuning nodig. Het dak boven de grote Kerstgroep moet immers wél veilig, stevig en lekvrij zijn. Om die reden hebben de bewoners de Dorpsraad gevraagd hun initiatief te ondersteunen.

Dorpsraad ondersteunt
Omdat het initiatief aan alle voorwaarden voldoet heeft de Dorpsraad dan ook met veel plezier de portemonnee getrokken en de dakbedekking gefinancierd. Deze is nu demonteerbaar en kan meerdere jaren gebruikt worden. De Dorpsraad is dan ook blij dat ze hier ook wat in hebben kunnen bijdragen: dit soort initiatieven dragen immers nadrukkelijk bij aan een versterking van de sociale banden in het dorp: iets wat bovenaan op de agenda van de Dorpsraad staat. Heeft u ook een initiatief en zoekt u ondersteuning ? Neem dan contact op met de Dorpsraad via info@dorpsraad-lieshout.nl of kijk op www.dorpsraad-lieshout.nl.