Dorpsraad Lieshout zoekt ervaren naaister voor Repair Café

Iets defect ? Het Repair Café Lieshout is dé plaats om iets dat defect is een tweede leven te geven. De monteurs van het Repair Café Lieshout zien ieder defect apparaat als uitdaging om “hem weer aan de gang te krijgen”. Vanwege het stoppen van één van de monteurs is de groep op zoek naar een ervaren naaister: ook stoffen verdienen immers een tweede kans.

Tweede kans
Kleding, (kleine) houten meubelstukken, fietsen, klein huishoudelijk elektrische apparatuur en vele andere zaken kunnen in het Repair Café allemaal een tweede kans krijgen. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed en servies kunnen allemaal onderzocht worden en vaak ook hersteld worden. Dus, “alles wat niet meer werkt” is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten immers (bijna) altijd raad. Ter plekke beschikken zij volop over gereedschappen en hulpmaterialen om het zo direct te herstellen. Het Lieshoutse Repair Café is maandelijks geopend, steeds op de derde woensdag van de maand.

Samen repareren
Door het repareren te promoten wil de Dorpsraad Lieshout iets bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg: in Nederland wordt immers héél veel weggegooid. Blijkbaar zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café is daar verandering in gebracht. Het Repair Café is er dan ook voor alle inwoners van Lieshout (en omgeving). Het dient uiteindelijk óók om bewoners eens op een andere manier met elkaar in contact te brengen. De mensen kunnen zo ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan immers ook leiden tot hele leuke contacten in de buurt. Maar bovenal willen ze met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk.

Vacature
Met negen “vaklui en monteurs” is het team van het Repair Café goed bezet. Toch ontbreekt er nog een taak: een naaister. Giel Reijnders -die het Repair Café coördineert- geeft dan ook aan dat ze “een ervaren naaister zoeken die het leuk vindt kapotte textiel te herstellen en óók nog eens in is voor een gezellig praatje”. Dorpsraad Lieshout ondersteunt al jaren het Repair Café en wil dan ook graag deze vacature onder de aandacht brengen. Heeft u interesse ? neem dan contact op met Giel Reijnders via 06-58842046 of giel.r@live.nl of leg contact met de Dorpsraad via info@dorpsraad-lieshout.nl: zij helpen u graag verder.