Dorpsraad Lieshout blij met verlenging voetpad Vogelenzang

Dorpsraad Lieshout is blij met de toezegging dat het nieuwe voetpad aan de Vogelenzang zeer binnenkort verlengd zal worden. Wethouder Monica Slaets heeft de Dorpsraad toegezegd dat de verlenging nog vóór het nieuwe jaar gereed zal zijn. Met deze aanpassing wordt tegemoet gekomen aan een wens van omwonenden en de bewoners van de nieuwe wijk Nieuwenhof-Noord en wordt het onveilige stukje Vogelenzang nét iets veiliger.

Gevaarlijke situatie
Vanwege de realisatie van de nieuwbouwwijk Nieuwenhof-Noord in het “oude” buitengebied van Lieshout is er behoefte aan een goede aansluiting aan het dorp. Bij de aanleg van die aansluiting is er -in de ontwerpen- voor gekozen om het voetpad bij de wegversmalling op te laten houden. Door deze situatie moeten voetgangers nu over de rijweg lopen om van de nieuwe wijk naar de oorspronkelijke bebouwde kom te komen. Sterker nog: de voetgangers moeten juist de rijweg op waar deze versmalt én waar de verlichting op houdt. Dit levert behoorlijk gevaarlijke situatie op.

Herbeoordeling van het ontwerp
Dorpsraad Lieshout heeft naar aanleiding van klachten van omwonenden deze situatie aan de orde gesteld in de verkeerswerkgroep. Deze werkgroep heeft frequent overleg met de afgevaardigden van de gemeente en kan daar prioriteiten inbrengen. Vanwege de hoeveelheid klachten die in een omwonenden-enquête naar voren zijn gekomen is dan ook verzocht de situatie snel te herbeoordelen. Die herbeoordeling is nu gedaan en besloten is om het voetpad met alvast 55 mtr. te verlengen, zodat het aansluit bij het olifantenpaadje door het beukenbos.

Aansluiting op pad
Over dit olifantenpaadje door het beukenbos kan de weg naar hartje Lieshout veilig voortgezet worden en hoeft er niet (meer) over de rijbaan gelopen te worden. Dorpsraad Lieshout is blij met deze oplossing waarmee de eerste problemen zijn opgelost. Ook is de Dorpsraad blij met de toezegging van wethouder Slaets, die het project inmiddels heeft overgedragen aan wethouder van de Berkmortel, dat de aanpassing zeer snel gerealiseerd zal worden. In de toezegging is gemeld dat het vóór januari 2023 gereed zal zijn. Aanvullend ziet de Dorpsraad graag nog aandacht voor (een) verdere aansluiting(en) op het voetgangersnetwerk binnen de “oude” bebouwde kom.

Vragen over verkeerssituaties ?
Heeft u ook vragen over verkeerssituaties in en rond het dorp Lieshout ? Geef deze dan door aan de Dorpsraad Lieshout. De commissie Verkeer en Verkeersveiligheid van de Dorpsraad heeft immers een frequent overleg met de gemeente en kan u helpen om uw verkeersproblemen bij het juiste loket neer te leggen. Dorpsraad Lieshout is er voor u en altijd bereikbaar via www.dorpsraad-lieshout.nl