Dorpsraad Lieshout ondersteunt gezamenlijke collecte; u ook ?

De “gezamenlijke collecte” zal dit jaar van 28 maart tot 2 april plaats gaan vinden. Na 2020 te hebben overgeslagen en 2021 op een afwijkende manier te hebben ingevuld willen de collectanten in 2020 weer op de “oude manier” aan de slag. Ieder adres ontvangt dus weer een envelop in de brievenbus, die de week er na opgehaald wordt. Denk dit jaar eens extra aan de vele fondsen die gesteund worden en geef extra gul.

Bundeling van goede doelen

Al jaren hebben de collectanten hun krachten gebundeld door in één keer gezamenlijk voor alle ingeschreven fondsen te gaan collecteren. Hierdoor werden de huisdeuren minder plat gelopen en kan er gezamenlijk extra aandacht gegeven worden aan de collecte. Na afgelasting in 2020 (vanwege de plotseling opkomende corona) en een “variant met zelf inleveren” in 2021 zijn de collectanten blij dat ze weer “gewoon” hun collecte ronde kunnen doen.

Traditionele collecte

In de week van 21 maart wordt in elke brievenbus in Laarbeek de lege envelop gestopt. In die envelop zit uitleg over de manieren waarop gedoneerd kan worden en zit een donatieformulier. Een week later -in de week van 28 maart- komen de collectanten weer langs om de envelop op te halen. Uiteraard gebeurd dat binnen de gelden preventieregels: veilig dus. Alle corona-maatregelen worden in acht genomen. Mocht u om een-of-andere-reden de collectant gemist hebben dan kan de envelop ook ingeleverd worden. Op de info in de envelop staan alle inleveradressen. Naast een volmacht in de envelop kan ook betaald worden met een QR-code of overgeboekt worden naar de rekening: contant kan ook, maar is niet gewenst vanwege veiligheid. Alle voorwaarden zijn er dus om deze keer de goede doelen eens extra te helpen met uw ondersteuning.

Ook collecteren ?

Als u dit jaar eens extra wil ondersteunen bij deze gezamenlijke collecte dan kan dat. De organisatie is op zoek naar extra collectanten. Wilt u hierbij helpen en een kleine ronde lopen als ondersteuning voor de vele fondsen die deze collecte vertegenwoordigd ? Meld u dan aan via een mailtje naar gezamelijkecollectelaarbeek@gmail.com en geeft aan in welke kern u wil ondersteunen. De organisatie neemt dan contact met u op voor instructie en uitleg.

Dorpsraad ondersteunt

Ondersteuning wordt ook gegeven door de Dorpsraad Lieshout. In het hele proces ondersteunt de Dorpsraad Lieshout bij de verwerking van de giften: de eenmalige machtigingen die hieruit voortvloeien moeten immers geint en verwerkt worden. Gelukkig kan Dorpsraad Lieshout de gezamenlijke collecte op deze wijze met raad én daad ondersteunen en óók een bijdrage geven. En, doordat de Dorpsraad ook nog eens de kosten van de incasso’s draagt, is verzekerd dat alle giften 100% bij de goede doelen komen.