Dorpsraad Lieshout verguld met snelle opening “Huiskamer”

Met een actieve, gezellige en vooral drukbezochte opening is op dinsdag 8 maart de “Huiskamer van Lieshout” in gebruik genomen. Middels een forse renovatie in het Dorpshuis is ruimte gemaakt voor een échte huiskamer voor alle Lieshoutenaren. Na opening van de eerste Laarbeekse  “huiskamer” in Mariahout op 24 september jl. is Lieshout nu de tweede kern in Laarbeek met deze sociale ontmoetingsplek.

 Drukke opening
De hele dag was het druk rondom het Dorpshuis. Niet alleen was wethouder Monika Slaets gekomen om de officiële opening te verzorgen: in en rondom het Dorpshuis gonsde het van de activiteiten. Buiten was een groot springkussen voor de jeugd opgebouwd. Ook werden er de hele middag pannenkoeken gebakken door de jongerenwerkers van de LEV-groep, deelde de GGD fruit uit, waren er retro-games opgesteld die gespeeld konden worden, kon je je laten schminken en werd de duo-fiets getoond. Verder waren er demonstraties van de biljarters, het Repair-café en was woCom vertegenwoordigd. Kortom: veel drukte rondom het nieuwe sociale middelpunt van Lieshout: “de Huiskamer”.

Visie voor de “Huiskamer”
Dorpsraad Lieshout heeft samen met onder andere de LEV groep, de gemeente Laarbeek en bibliotheek de Lage Beemden gewerkt aan de invulling van deze huiskamer. Als uitgangspunt is hiervoor eerst een visie samengesteld. “De huiskamers (overigens in elke kern van Laarbeek op een eigen wijze ingevuld) moeten een verwelkomende en laagdrempelige plek bieden voor ontmoeting, ontspanning en onderlinge verbinding”. Op die wijze moeten de “huiskamers” bijdragen aan een vitale en zorgzame samenleving. In de huiskamers kunnen inwoners ook terecht met vragen over de overheid in algemene zin en met vragen over vormen van zorg en dienstverlening. Kortom: een échte sociale ontmoetingsplaats waar je ook een stapje verder geholpen kunt worden.

Voor alle leeftijdsgroepen
Bij de ontwikkeling van de Lieshoutse huiskamer hebben de werkgroepen zich gericht op alle leeftijdsgroepen. Zo is er uiteindelijk “voor elk wat wils” ontstaan en sluit de inrichting van de huiskamer aan op alle leeftijdsgroepen. Dorpsraad Lieshout roept dan ook iedereen op om gebruik te maken van deze sociale voorziening in het dorp: hij is er immers écht voor alle bewoners !