Dorpsraad Lieshout blij met “doorbraak” kruising Deense hoek/N615

Eindelijk lijkt er schot te komen in een prangend verkeersissue nét buiten Lieshout. De provincie heeft aangekondigd een studie te gaan doen naar “mogelijke verkeersmaatregelen” om de kruising tussen de Deense Hoek en de N615 flink veiliger te maken. Een burgerinitiatief heeft daarover onlangs overleg gehad met provincie en de gemeente Laarbeek en hen is gemeld dat de studie er nu écht gaat komen.

Doorbraak
Een doorbraak. Zo mag deze ontwikkeling zeker wel genoemd worden. Al sinds de renovatie van de N615 (de provinciale weg van Nuenen naar Beek en Donk/Gemert) is de situatie rondom de kruising bij Deense hoek een doorn in het oog van vele omwonenden. Om die reden hebben zij zich verenigd in een burgerinitiatief, waarin ze, met raad én daad, ondersteund worden door de commissie Verkeer en Verkeersveiligheid van de Dorpsraad Lieshout. Het burgerinitiatief is de gevaarlijke situatie meer dan beu en heeft met lede ogen gekeken naar de vele ongelukken en bijna-ongelukken die daar plaats hebben gevonden.

Verkeersmaatregel
De provincie heeft nu aangekondigd een studie te gaan doen om te komen tot een verkeersmaatregel. De verkeersmaatregel zou dan verkeerslichten of een rotonde zijn. De provincie heeft inmiddels ook al actie genomen richting de gemeente Laarbeek en hen verzocht alvast een bedrag te reserveren voor de -te kiezen- verkeersoplossing: ook dat is inmiddels gebeurd. Op deze kruising kruisen immers gemeentelijke wegen met provinciale wegen.

Politiek nog aan zet
Uiteraard is een echte realisatie nog geen uitgemaakte zaak omdat de Laarbeekse politiek (colleges en gemeenteraad) nog akkoord moet gaan met het beschikbaar stellen van de gelden. Maar, een doorbraak is het duidelijk wél. Een doorbraak dat er weer over een oplossing gesproken wordt. En daar, daar is Dorpsraad Lieshout erg blij mee omdat een veiligere leefomgeving duidelijk bijdraagt aan het optimaliseren van de leefbaarheid in het dorp