Zorg belangrijk aandachtsveld voor Dorpsraad Lieshout

De Dorpsraad Lieshouts is actief op veel aandachtsvelden. Niet alleen verkeersveiligheid of een leefomgeving zijn belangrijk. Ook “de zorg” is een belangrijk aandachtspunt. “De zorg” is immers onlosmakelijk verbonden met de sociale structuur die de leefbaarheid in het dorp in stand houdt en verbeterd. Omdat zorg een breed begrip is en nauwe verwantschap vraagt heeft Robert van Aspert binnen de Dorpsraad Lieshout de zorg als aandachtspunt.

Aandachtvelden
Binnen de Dorpsraad Lieshout zijn de taken verdeeld. Alle leden hebben een speciaal aandachtveld gekregen waarmee ze affiniteit hebben. Op die wijze zorgt de Dorpsraad er voor dat “de juiste man” zich met “de juiste zaken” bezig houdt. In dat kader zit Robert van Aspert prima op zijn plaats. “Met een zoon die in het Laarhuys woont, zijn wij persoonlijk nauw betrokken bij de lokale zorgverlening” zegt Robert. “Zeker in deze tijd van lockdown en weinig of geen bezoekmogelijkheden ervaren we zelf hoe het is aan beide kanten van het spectrum: aan de ene kant onze zoon Bram die verzorgd en beschermd moet worden, maar niet bezocht mag worden en aan de andere kant wij, als ouders, die onze zoon niet mogen bezoeken”. Robert is met recht een ervaringsdeskundige.

Ervaring
Die ervaring is bijvoorbeeld ook ingezet bij de realisatie van de speeltuin ”Plein de Kuiperij”. Op verzoek van initiatiefnemers is Robert daar aangesloten, namens ’t Laarhuys om zo deze speeltuin geschikt te maken voor iedereen. Oók voor rolstoelgebruikers. Uiteindelijk is dat prima gelukt, niet in de laatste plaats door goed overleg en een goede input van allen. Heeft u ook vragen en/of opmerkingen aangaande “de zorg” in het Lieshoutse ? Neem dan contact op met de Dorpsraad Lieshout. Zij helpen u, met een doorgewinterde ervaringsdeskundige, graag verder.
Zie www.dorpsraad-lieshout.nl