Dorpsraad Lieshout blij met heropening Dorpshuizen

Het Dorpshuis gaat weer open. In eerste instantie “een klein beetje”. Maar toch is de Dorpsraad Lieshout érg blij dat deze eerste stappen naar een complete heropening gezet kunnen worden. Het Dorpshuis heeft immers een héél belangrijke plaats in het dorp: hier kunnen bewoners elkaar immers ontmoeten. Op die wijze draagt “het huis” veel bij aan de sociale cohesie in het dorp en dat is een van de belangrijke gebieden waar de Dorpsraad zich op richt.

Persbericht
De Stichting Dorpshuizen Laarbeek (SDL) heeft er zelfs een heus persbericht voor gemaakt. De Dorpshuizen in heel Laarbeek gaan weer open. Nadrukkelijk wordt in het persbericht aangegeven dat de Dorpshuizen gefaseerd open zullen gaan. En, bij iedere fase horen weer restricties om de veiligheid te waarborgen. Maar heel belangrijk is dat ze weer open gaan.

Geen inloop
Open inloop of spontaan bezoek aan het Dorpshuis kan voorlopig nog niet: tot 15 juli is dat nog uitgesloten. Bezoek op afspraak kan wel. Om die reden zullen bezoekers zich vooraf moeten aanmelden. Ook zijn er maxima gesteld aan het aantal bezoekers. Tot 30 juni zijn dat maximaal 30 bezoekers en vanaf 1 juli zijn er dat 100. Deze aantallen zijn overigens gelijk aan de bekende restricties die de overheid voor horecagelegenheden heeft opgelegd.

Eerste stap
Vaste bezoekers missen al tijden hun activiteiten en hun uitvalsbasis. De Dorpshuizen zijn inmiddels immers al ruim 8 weken op slot. Om die reden is iedereen blij dat nu de eerste stappen gezet kunnen worden. In eerste instantie alléén op afspraak én met de nodige restricties die weer gecontroleerd gaan worden door een bijzondere coördinator, die bijvoorbeeld een aanwezigheidslijst gaat bij houden. Toch is de ook Dorpsraad Lieshout is erg blij met deze eerste stap.