Dorpsraad Lieshout kan Repair Café nog niet hervatten

Iets defect ? Het Repair Café Laarbeek is dé plaats om iets dat defect is een tweede leven te geven. Echter, vanwege de “intelligente lockdown” en de daarmee samenhangende sluiting van het Dorpshuis in Lieshout kan er “nu even niet” gerepareerd worden. Dorpsraad Lieshout roept iedereen op om defecte zaken even op te houden tot het Dorpshuis weer opent en het Repair Café Laarbeek weer hervat kan worden.

Tweede kans
Kleding, kleine houten meubelstukken, fietsen en klein huishoudelijk elektrische apparatuur en vele andere zaken kunnen in het Repair Café allemaal een tweede kans krijgen. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed en servies kunnen allemaal bekeken worden. Alles wat niet meer werkt is dus welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten immers bijna altijd raad. Ter plekke zijn volop gereedschappen en materialen aanwezig om zo direct te herstellen.

Makkelijk
Door het repareren te promoten wil de Dorpsraad Lieshout bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg: in Nederland wordt immers ontzettend veel weggegooid. Blijkbaar zit repareren bij veel mensen, helaas, niet meer in het systeem. Met het Repair Café brengt de Dorpsraad Lieshout daar verandering in. Het Repair Café is er dan ook voor alle inwoners van Laarbeek (en omgeving). Het dient uiteindelijk óók om bewoners eens op een andere manier met elkaar in contact te brengen. Op die wijze kunnen de mensen ook ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan immers ook leiden tot hele leuke contacten in de buurt. Maar bovenal willen ze met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk.

Nu even niet
Helaas kan het Repair Café “nu even niet”. Toch vraagt de Dorpsraad Lieshout om defecte zaken niet zomaar te vervangen en weg te gooien. Bewaar ze even. Even bewaren tot het Dorpshuis weer open kan en er weer gerepareerd kan worden. Nog even volhouden, dus.