Dorpsraad Lieshout bijgepraat over gemeentelijke corona-aanpak

De Dorpsraad Lieshout is, net als de andere dorpsraden in de gemeente, door de burgemeester van Laarbeek bijgepraat over de “Covid-19” problematiek. Op die wijze wil de gemeente de dorpsraden informeren, zodat vragen van die er leven in de dorpen goed gekanaliseerd kunnen worden. Op die wijze vormt de Dorpsraad de schakel tussen burger en gemeente en kan ze knelpunten van burgers begeleiden naar het juiste gemeente-loket.

Presentatie
In de presentatie heeft de gemeente het beleid uiteengezet dat gevolgd is en wordt tijdens deze pandemie, waarbij de Rijksvoorschriften en de RIVM richtlijnen natuurlijk de belangrijkste pijlers zijn. Tijdens de presentatie werden cijfers getoond én toegelicht over het verloop van de corona-pandemie, specifiek in Laarbeek. Hierbij werd benadrukt dat de inwoners van Laarbeek zich over het algemeen heel goed aan de opstelde regels hebben gehouden. Een compliment voor alle bewoners. In de presentatie was er ook uitgebreid aandacht voor de “nertsen en Covid-19”. In en om Laarbeek bevinden zich immers meerdere nertsenbedrijven die op dit moment ook door het corona-virus worden getroffen waardoor deze sector extra aandacht verdient.

Sectoren
Verder werd in de presentatie in gegaan op de diverse sectoren die met deze pandemie te maken hebben. Uiteraard is er de zorg, maar ook het bedrijfsleven, het onderwijs en sport en bewegen zijn “in scope” vanwege de gevolgen van de aanpak. Ook was er aandacht voor de milieustraat (waarvoor de voorschriften inmiddels versoepeld zijn) en werd ingegaan op de handhaving van de regels. Tenslotte is ook de eigen bedrijfsvoering door de gemeente Laarbeek aangepakt. Sinds 1 juni jl. kan het gemeentehuis daarom het certificaat “corona-proof” dragen.

Vragen ?
Met behulp van deze presentatie heeft de gemeente de Dorpsraden op een efficiënte wijze bij-gesproken, zodat de Dorpsraad haar functie als intermediair tussen de bewoners en de overheid optimaal kan invullen. Heeft u in het kader van deze Covid-19 maatregelen vragen ? Neem dan gerust contact op met de Dorpsraad Lieshout. Zij helpen u graag verder !

Contact opnemen