Dorpsraad Lieshout organiseert inwonersavond

Dorpsraad Lieshout wil graag weten wat er speelt in het dorp. Ze willen weten wat er leeft in het dorp en wat belangrijk wordt gevonden. Door dat duidelijk te hebben kan de Dorpsraad zich beter focussen op wat de inwoners belangrijk vinden en dus wat écht belangrijk is. Om dat inzichtelijk te krijgen organiseert de Dorpsraad op 2 februari (aanvang 19:30 uur) een inwonersavond waar volop input gegeven kan worden. Om die reden roept ze alle inwoners van Lieshout op om naar deze inwonersavond te komen.

Vaste aandachtsgebieden

Dorpsraad Lieshout focust zich graag op de belangrijkste zaken. Dat kunnen zaken zijn in de aandachtsgebieden die ze voor zichzelf benoemd hebben, maar dat kunnen ook zaken zijn die actueel zijn of die eenmalig spelen. De vaste aandachtsgebieden zijn “Zorg en Welzijn”, “Verkeer en Verkeersveiligheid”, “(Winkel)Voorzieningen” en “Wonen”. Voor deze vaste aandachtgebieden heeft de Dorpsraad een jaarplan samengesteld, waarin ze de doelstellingen hebben opgenomen die ze dit jaar willen bereiken.

Actualiteiten

Naast de vaste aandachtsgebieden spelen er actualiteiten. Voorbeelden zijn sluipverkeer door Lieshout, bouwproject Baverdestraat en Centrumplan Lieshout (de Heuvel),. Om alle actualiteiten inzichtelijk te krijgen wil de Dorpsraad graag horen wat er speelt in het dorp. Wat is er actueel ? Wat houdt de inwoners bezig ? Waar kan de Dorpsraad iets in betekenen ? Deze vragen heeft de Dorpsraad zich gesteld en daaruit geconcludeerd dat het verstandig is om de inwoners uit te nodigen en hun zegje te laten doen over wat zij belangrijk vinden.

Inwonersavond

Om die reden organiseert de Dorpsraad dus een bewonersavond. Deze vindt plaats op donderdag 2 februari 2023, om 19:30 uur in het Dorpshuis in Lieshout. Op deze avond zijn alle inwoners van Lieshout welkom en kan iedereen zijn zegje doen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Om binnen het werkgebied van de Dorpsraad te blijven is het wel van belang dat onderwerpen geen individuele problemen zijn: ze moeten groepen in het dorp en wellicht het hele dorp raken. Ook wil de Dorpsraad geen politieke onderwerpen, omdat zij niet op de stoel van de politiek wil gaan zitten.

Wilt u een onderwerp onder aandacht van de Dorpsraad brengen ? Kom dan naar de inwonersavond op 2 februari a.s. en laat van u horen. Uiteraard bent u ook welkom als u alleen toe wil horen.