Dorpsraad Lieshout attendeert op actie Oranjefonds

Met de actie “Reuring in de buurt” wil het Oranjefonds de mensen weer wat dichter bij elkaar brengen. Na de lockdowns, de gesloten buurthuizen en de 1,5 meter afstand wil het fonds bijdragen om bewoners weer te activeren en samen te laten komen. Tussen 1 juni en 15 september kan dan ook een aanvraag ingediend worden voor een financiële ondersteuning voor een event om die buurtbewoners weer wat dichter bij elkaar te brengen: een heel mooi gebaar, vindt de Dorpsraad Lieshout en zij wil de inwoners van Lieshout dan ook graag attenderen op deze mogelijkheid.

Reuring in de buurt
Lev-netwerker, jongerenwerker en gast-lid van de Dorpsraad Lieshout Bart Heldens kent de samenleving in Lieshout door-en-door. Ook hij ziet de gevolgen van de lockdowns, gesloten gemeenschapshuizen en beperkingen van bezoekmogelijkheden, waardoor “elkaar ontmoeten” niet meer vanzelfsprekend is. De gezelligheid in buurten en in het dorp is verdwenen en de onderlinge contacten tussen buurtbewoners en buurtorganisaties zijn enigszins verwaterd. Samen zaken organiseren was immers lange tijd niet mogelijk. Hoogste tijd, vindt Bart dus ook, om elkaar weer op te zoeken en weer wat “reuring in de buurt” te organiseren.

Oranjefonds
Het Oranjefonds wil dit kalenderjaar écht een boost geven aan het (opnieuw) kennismaken in de buurt. Events die hiervoor bedoeld zijn kunnen tussen 1 juni en 15 september dan ook (financiële) ondersteuning vragen bij het Oranjefonds. Uiteraard verbindt het fonds er enkele voorwaarden en criteria aan die terug te vinden zijn op de site van het Oranjefonds (via www.oranjefonds.nl en dan via “geld aanvragen” naar “reuring in de buurt”). Via die site kan dus ook een concrete aanvraag ingediend worden, waarbij vragen gesteld weer kunnen worden via reuring@oranjefonds.nl Als verder ondersteuning organiseert het Oranjefonds ook enkele kennisdagen met workshops over “wat wel werkt en niet” bij het stimuleren van onderling contact en de inzet van sociale media om een event zichtbaar te maken.

Hulp nodig ?
Dorpsraad Lieshout staat voor het verder optimaliseren van de leefbaarheid in Lieshout. Omdat events, die in het kader van “reuring in de buurt” georganiseerd kunnen worden, zeker bijdragen aan deze leefbaarheid wil ze deze actie graag onder de aandacht brengen. Zij roept dan ook op om plannen voor events te delen met het Oranjefonds om te zien of deze financieel ondersteunt kunnen worden. het fonds is immers beschikbaar en goed gevuld: maak er gebruik van ! Indien u hierbij hulp nodig heeft kunt u ook altijd contact opnemen met de Dorpsraad via www.dorpsraad-lieshout.nl: zij helpen u graag op weg