Dorpsraad Lieshout vraagt hulp om openbaar gebied netjes te houden

Iedereen in Lieshout heeft wel eens te doen met “openbare werken”. Iedereen heeft wel eens een losliggende tegel geconstateerd of is wel eens verrast door de afsluiting van een route. Dorpsraad Lieshout wil er graag op wijzen dat de gemeente Laarbeek hier prima communicatieroutes voor heeft aangelegd, zodat de inwoners van Lieshout opmerkingen over alle zaken die het openbaar gebied betreffen op de juiste plaats neer kan leggen.

Openbaar gebied
“Openbare werken” is een heel breed begrip waar iedereen mee te maken heeft. Iedere inwoner die uit zijn huis stapt maakt immers gebruik van de openbare weg en de ruimte die rondom zijn/haar huis is gecreëerd. Die ruimte moet ook bijgehouden worden. Dat bijhouden is een expliciete taak die bij de gemeente ligt. Zo maaien ze regelmatig het gras in openbare gebieden en snoeien ze openbaar groen. Ook verzorgen ze afzettingen waar nodig (denk aan de weekmarkt) en onderhouden ze het openbaar gebied.

Route aangelegd
Waar wat moet worden onderhouden houdt de gemeente nauwgezet bij. Toch zijn ze niet van alle benodigde onderhoud op de hoogte: ze kunnen immers niet overal de ogen op houden. De gemeente heeft dan ook routes aangelegd waar inwoners zaken kunnen melden die de openbare ruimte betreffen. Ligt er een stoeptegel los bij u in de straat ? Is er een tak van een boom langs de openbare weg gewaaid ? Is er straatverlichting defect ? Is de straat verzakt of ergert u zich regelmatig aan ongewenst zwerfvuil ? Meld deze zaken dan bij de gemeente, zodat zij actie kunnen nemen om het op te lossen.

Oproep om te melden als nodig
Dorpsraad Lieshout ziet graag een netjes en schoon dorp waar het fijn is om te leven. De openbare ruimte -de ruimte die we gezamenlijk gebruiken- speelt dan ook een belangrijke rol in het welbevinden van de inwoners. Een fijn, schoon en net dorp draagt absoluut bij aan de leefbaarheid in het dorp. Dorpsraad Lieshout roept de inwoners dan ook op om zaken die het openbare gebied betreffen steevast door te geven aan de gemeente. Dat kan eenvoudig via www.laarbeek.nl.

Op die wijze is de gemeente maximaal geïnformeerd en kan ze makkelijker de benodigde acties nemen. Wilt u hulp bij het aankaarten van dit soort opmerkingen ? Neem dan contact op via info@dorpsraad-lieshout.nl of kijk op www.dorpsraad-lieshout.nl en de Dorpsraad helpt u graag naar het juiste loket.