Dorpsraad Lieshout helpt LEVgroep bij zoektocht naar vrijwillige netwerkcoaches

Veel inwoners van Laarbeek hebben behoefte aan een uitbreiding van hun netwerk. Hierdoor kunnen ze beter aansluiten bij “dagelijkse zaken”, weten ze hulpdiensten beter te vinden, kunnen zij personen of vrijwilligersorganisaties beter vinden en kunnen ze beter functioneren. Kortom; door een beter netwerk kunnen de mensen hun “kwaliteit van leven” verhogen. Een beter netwerk vergroot voor veel mensen de leefbaarheid in het dorp Lieshout: om die reden wil Dorpsraad Lieshout LEVgroep graag helpen om netwerk coaches te vinden.

Netwerk opbouwen
Veel klanten van LEVgroep Laarbeek hebben een erg klein netwerk. Vaak weten ze hulpverleners niet te vinden, weten ze bepaalde bedrijven niet te vinden, weten ze overheidsinstanties niet te vinden of weten ze gewoon niet bij wie ze moeten zijn voor een bepaald probleem. LEVgroep wil deze klanten graag helpen door hen te koppelen aan een “netwerkcoach”. Zo’n netwerkcoach is een vrijwilliger die de weg wél kent in het Laarbeekse en samen met de klant een netwerk vóór de klant gaat opbouwen.

Iedereen kan het
“Netwerkcoach zijn” kan iedereen. LEVgroep biedt immers aan de vrijwilligers die zich hiervoor aanmelden een training/opleiding aan om de benodigde kneepjes aan te leren. Ook hebben zij hulpmiddelen, waaronder een “netwerkkaart”, die de coach helpen om de klant via gestructureerde stapjes op gang te krijgen. Het programma ligt er dus: nu de vrijwilligers nog !

Netwerkcoach worden ?
Dorpsraad Lieshout roept samen met LEVgroep Laarbeek dan ook inwoners van Lieshout op om zich aan te melden als “netwerkcoach” en zo medebewoners op gang te helpen met hun netwerk. Zo kan hen een toekomst in het dorp gegeven worden. Wilt u ook helpen en netwerkcoach worden ?  Neem dan contact op met Naomi van de Wetering via naomi.vandewetering@levgroep.nl of via 06-14871265. Ook kunt u een berichtje achterlaten in de postbus van de Dorpsraad Lieshout via info@dorpsraad-lieshout.nl dan zorgen zij dat uw aanmelding op de juiste plaats terecht komt.