Dorpsraad Lieshout dankt kiezers voor winst ANWB fonds

Met veel hulp van alle kanten is de werkgroep Verkeersveiligheid van de Dorpsraad Lieshout er in geslaagd om een flink ANWB fonds voor verbetering van de verkeersveiligheid in Lieshout binnen te slepen. Graag willen ze dan ook iedereen bedanken die op dit initiatief heeft gestemd én iedereen die heeft bijgedragen om het initiatief wereldkundig te maken. Dankzij die stemmen kan een gevaarlijke situatie in het Lieshoutse nu plots behoorlijk veiliger worden gemaakt. Veel dank daarvoor !

 ANWB fonds
Wat begon als een aardig idee is uiteindelijk uitgelopen op een geweldig succes. Na goed onderling overleg heeft de werkgroep Verkeersveiligheid het initiatief genomen om een wat “minder voor de hand liggende bron” aan te boren voor een probleem wat zich al jaren voort sleept: de fietsveiligheid bij de brug en bocht naar Deense hoek. Overleg met de gemeente leverde immers geen resultaat op omdat de gemeente geen geld kon vrijmaken om de situatie op te lossen. De werkgroep heeft daarom, heel creatief, haar heil gezocht in iets heel anders: deelname aan een ANWB fonds dat financiële ondersteuning biedt aan projecten die een bijdrage leveren aan de samenleving op het gebied van o.a. verkeersveiligheid.

Alles uit de kast
Deelname was één, winnen is iets heel anders. Per provincie kon er immers maar één initiatief winnen, terwijl er een recordaantal initiatieven was aangemeld. De ANWB besloot dat “het publiek” de keuze kon maken door hun stem te laten horen. En, dat is massaal gedaan. Uiteindelijk hebben 47.317 Nederlanders gestemd. Om stemmen te winnen voor hún initiatief heeft de werkgroep en Dorpsraad Lieshout alles uit de kast getrokken. Zo is er zo veel mogelijk publiciteit gemaakt in lokale media en hebben Radio Kontakt en De MooiLaarbeek krant het initiatief omarmd en ondersteund met hun publicaties. Daarnaast werd volop gedeeld op sociale media als facebook en twitter en werd natuurlijk het aloude, prima werkend, medium ingezet: mond-op-mond reclame.

Dank, dank, dank
Al snel werd duidelijk dat meer Lieshoutenaren achter het initiatief stonden en steeg het aantal stemmen op dít initiatief snel. In december werd in een tussenstand gemeld dat het Lieshoutse initiatief bij de top-3 van Noord-Brabant zat. Door er nóg een schepje bovenop te doen kon de werkgroep Verkeersveiligheid nóg meer mensen motiveren om op hen te stemmen. Zo veel zelfs dat ze de uiteindelijke winnaar van de provincie Noord-Brabant zijn geworden. De dank die de werkgroep en de Dorpsraad Lieshout aan de stemmers wil uitbrengen is dan ook enorm: dankzij hun stem kan Lieshout immers wéér wat veiliger worden. Veel dank dus; mede namens al die verkeersdeelnemers !

Voor meer informatie kijk ook eens op  www.dorpsraad-lieshout.nl