Ook buitengebied belangrijk voor Dorpsraad Lieshout

Niet alleen het dorp Lieshout is belangrijk voor de bewoners: ook het buitengebied is van groot belang. De combinatie tussen het dorp en de omgeving moet immers in evenwicht zijn. En, bij een gemeente met vier kernen is er natuurlijk heel veel buitengebied. Om die reden ontwikkelt de gemeente Laarbeek ook een visie op dat buitengebied, waarbij de Dorpsraad Lieshout een zéér geïnteresseerde toehoorder is.

Buitengebied
Het Buitengebied is behoorlijk groot in de gemeente Laarbeek. De vier kernen van de gemeente zijn uiteindelijk allen verbonden met dat buitengebied: dat is ook heel mooi zichtbaar gemaakt in de Laarbeekse vlag. De kleuren weerspiegelen daarin de kernen, die gescheiden zijn door heldere witte banen, die weer het buitengebied tussen die kernen weerspiegelen. Zij scheiden als het ware de kernen van elkaar. Wit is de ook kleur zonder pigment, maar toch is het buitengebied niet de ruimte zonder activiteiten. Diverse bedrijven zijn hier gevestigd en ook is er beperkte bewoning.

Visie
De gemeente Laarbeek ontwikkelt een visie voor dat buitengebied. De Dorpsraad Lieshout is uitgenodigd om, na de zomervakantie, kennis te nemen van deze visie, zodat zij op de hoogte zijn van het streven en de doelstellingen van de gemeente Laarbeek voor dat buitengebied. Op hun beurt kunnen zij er dan weer voor zorgen dat direct betrokkenen aangekoppeld worden aan die visie zodat de juiste betrokkenen via de juiste wegen mee kunnen praten over die ontwikkeling. Het buitengebied is immers niet alleen natuur, (landelijke) bedrijven en beperkte bewoning die altijd blijft zoals deze is.

Vervuiling
De laatste tijd is er bijvoorbeeld steeds meer afval en vervuiling van dat buitengebied zichtbaar. Niet alleen losse flesjes of etensresten, maar ook wordt er bouwafval gevonden en zelfs matrassen en andere huisraad. Dorpsraad Lieshout vindt dat ook deze illegale stort in het buitengebied de aandacht nodig heeft bij de ontwikkeling van een visie op het buitengebied.

Bent u ook betrokken bij het buitengebied van Lieshout ? Neem dan gerust contact op met de Dorpsraad zodat zij u kunnen koppelen aan beleidsmakers en uw input op de juiste plaats terecht komt. U kunt ons bereiken via info@dorpsraad-lieshout.nl of kijk eens op www.dorpsraad-lieshout.nl. Wij helpen u graag !