Werkgroep Verkeer Dorpsraad Lieshout in gesprek over verkeersveiligheid

Lieshout – De werkgroep verkeersveiligheid van de Dorpsraad Lieshout deelt de resultaten van afgelopen jaar. Na een drukbezochte info avond op 25 juni 2018 over verkeersveiligheid zijn er diverse knelpunten, ergernissen en onveilige situaties in beeld gebracht.

Deze knelpunten en onveilige situaties hebben zij gebundeld en tijdens een gesprek in augustus met wethouder Ria van der Zanden en beleidsmedewerker Frans Vlemmix aangeboden en besproken. Na de terugkoppeling van dit gesprek zijn de mogelijkheden die de gemeente aanbood doorbesproken en opnieuw aangeboden aan de wethouder en de beleidsmedewerker. Vervolgens heeft er op 2 mei een goed gesprek plaatsgevonden met burgemeester Van der Meijden en wethouder Van der Zanden. Daaruit zijn goede afspraken gemaakt waar de Dorpsraad Lieshout het volste vertrouwen in heeft. Dit blijkt uit de betrokkenheid van wethouder Van der Zanden en de beleidsmedewerker door de werkgroep verkeersveiligheid uit te nodigen om mee te kijken op locatie, waar het beter en dus veiliger gemaakt kan worden.

Als resultaat is er al een besluit genomen om het zebrapad in de Dorpstraat te verplaatsen. Ook hebben ze in overleg aangegeven dat de fietsstroken op de brug Deense Hoek rood gekleurd moeten worden tot aan de kruising N615/Hoofakker. Dit is in behandeling. Door deze stroken over de brug te verleggen hoeven fietsers minder over te steken (dus veiliger) om hun weg te vervolgen naar de bushalte of richting Eindhoven.

Ook voor het overleg van de kruising N615/Deense Hoek, naar aanleiding van diverse ongevallen, werd de Dorpsraad uitgenodigd. Na overleg met de besturen van buurtvereniging Ribbiusstraat en Molenstraat en de Dorpsraad gaat de gemeente ook kijken of er t.p.v. de ingangen van de kom Lieshout versmallingen in combinatie met andere snelheid remmende maatregelen kunnen worden toegepast. Na de 30 km actie wil de werkgroep een educatief programma opzetten met de basisscholen met het onderwerp veilig oversteken. Als initiatieven wil men een 50 km actie opzetten en het realiseren en plaatsen van herkenningstekens bij diverse oversteekplaatsen, gemaakt door leerlingen van de basisscholen. De werkgroep blijft bij de gemeente ook aandacht vragen voor het toenemende sluipverkeer en de bereikbaarheid van de twee buiten de kom liggende bushaltes.

Ook de kruising N615 Deense Hoek en de ontsluitingen van het bosgebied naar de weg N615, waar door de omwonenden een burgerinitiatief is opgezet, wordt door de Dorpsraad ondersteunt. Ook merken zij dat de betrokkenheid van de inwoners groter wordt door diverse meldingen. Voelt u zich betrokken bij de leefbaarheid van Lieshout, meld u dan aan bij de Dorpsraad.