Dorpsraad Lieshout in gesprek met gemeente over verkeersveiligheid

Tijdens een bijeenkomst over verkeersveiligheid in juni ontving de Dorpsraad Lieshout ruim 30 Lieshoutenaren. Deze bewoners wilden meepraten over de verkeersveiligheid in Lieshout. De tijdens deze avond verzamelde informatie was aanleiding voor de Dorpsraad Lieshout om in gesprek te gaan met wethouder Ria van de Zanden en Frans Vlemmix van de Gemeente Laarbeek. Het gesprek heeft eind augustus plaatsgevonden en er was voldoende ruimte om de zorgen en waardevolle tips van de bewoners van Lieshout te delen.
Enkele voorbeelden die zijn besproken met de gemeente zijn, de situatie op de Sonseweg die voor voetgangers en fietsers niet acceptabel is, de veiligheid van de Lieshoutse jeugd zowel binnen als buiten de kern, het harde rijden en handhaving.
Vanuit de gemeente is toezegging gedaan dat zij waar nodig op locatie gaan kijken en dat zij eind november terugkoppeling zullen geven op de door de Dorpsraad Lieshout aangedragen punten. Via de site van de Dorpsraad Lieshout www.dorpsraad-lieshout.nl en De Mooi Laarbeek wordt u op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen. Daarnaast neemt de Dorpsraad Lieshout het initiatief om een “Rijd 30 actie” te organiseren. Dit in navolging van de succesvolle actie “Minder hard – Vanuit je hart – 30” in Aarle-Rixtel. Verkeersveiligheid begint bij onszelf en het is goed om af en toe aan je eigen verantwoordelijkheid herinnerd te worden.
De Dorpsraad Lieshout heeft als doel het versterken van de leefbaarheid en sociale samenhang van de kern Lieshout. Heeft u signalen, wensen of ideeën die u wilt delen met de Dorpsraad? Geeft deze door via info@dorpsraad-lieshout.nl

Heeft u opmerkingen over de openbare ruimte en verkeersveiligheid, dan kunt u die ook rechtstreeks doorgeven aan de gemeente via het www.laarbeek.nl/meldpunt. U kunt uw melding ook telefonisch doorgeven via 0492 469 700.

Verslag informatieavond 25 juni 2018

Laat een reactie achter