Dorpsraad Lieshout blij met aanleg voetpad

Dorpsraad Lieshout is blij met (de aanvang van) de aanleg van het voetpad langs de Molenstraat. Al enige tijd ijvert de Dorpsraad voor een betere bereikbaarheid voor voetgangers van de bushalte bij de Deense hoek. Door de aanleg van dit nieuwe voetpad wordt dit behoorlijk verbeterd. Nu de eerste schop ook werkelijk in de grond is gegaan kan een streep gezet worden door deze hartenwens. Lieshout wordt hierdoor weer een stukje veiliger.

Leefbaarheid verbeteren
Dorpsraad Lieshout spant zich graag in om de leefbaarheid in én om het dorp Lieshout te verbeteren. Eén van de hartenwensen van de werkgroep Verkeer en Verkeersveiligheid (onderdeel van Dorpsraad Lieshout) was een betere bereikbaarheid van (de bushalte) langs de provinciale weg, bij de Deense hoek. De bereikbaarheid van die bushalte was immers niet goed geregeld. Het voetpad langs de Molenstraat houdt plots op en voetgangers moeten dus op de rijweg gaan lopen om de bushalte te kunnen bereiken. Een zéér ongewenste situatie, die nu opgelost gaat worden.

Gevolg van verkeersmaatregelen
Sinds het zwaardere verkeer uit de kern van Lieshout is verbannen zijn de bijbehorende bushaltes ook verplaatst naar buiten de kern. Hierdoor hoeven de bussen niet meer door het hart van het dorp. Naast bussen en vrachtwagens wordt door diverse maatregelen ook het doorgaand verkeer gehinderd in de kern van het dorp, waardoor er een (gewenste) flinke afname van het aantal verkeersbewegingen te zien is. Iets wat de leefbaarheid ín het dorp weer ten goede komt. Echter, nu de bushaltes buiten de kern liggen, moeten ze natuurlijk wel goed bereikbaar zijn voor de bewoners. En met name de bushalte aan de provinciale weg, bij de Deense hoek, was erg slecht bereikbaar.

Goede samenwerking
Met de werkzaamheden om een nieuw voetpad aan te leggen langs het verlengde van de Molenstraat komt de gemeente Laarbeek nu dan tegemoet aan de wensen van de bewoners. Een prima gebaar dat past in de goede samenwerking die de werkgroep Verkeer en Verkeersveiligheid heeft met de gemeente Laarbeek. In die samenwerking wordt goed naar elkaar geluisterd en samengewerkt om de juiste keuzes te maken en de juiste prioriteiten te stellen. De aanleg van het nieuwe voetpad is hier een mooi voorbeeld van.

Meer weten ?
Wilt u weten waar de Dorpsraad Lieshout nog meer mee bezig is ? Kijk dan op www.dorpsraad-lieshout.nl en zie met eigen ogen hoe er gewerkt wordt aan een continue verbetering van de Leefbaarheid in en om het dorp Lieshout (als onderdeel van de gemeente Laarbeek.