Oók kleine initiatieven belangrijk voor Dorpsraad Lieshout

Natuurlijk is de Dorpsraad Lieshout volop betrokken bij -en bezig met- grotere zaken als de herinrichting van de Heuvel, de problematiek op de kruising N615/Deense hoek, woonontwikkelingen in de Baverdestraat en andere grote dorpsonderwerpen. Vanuit de missie van de dorpsraad “het in-stand-houden en verbeteren van de leefbaarheid” verdienen kleine initiatieven echter óók alle aandacht en ondersteuning. Het geheel van deze kleine initiatieven draagt immers wél “groot” bij aan de samenleving.

 Missie
Ter realisatie van de missie om de “leefbaarheid van de kern Lieshout te optimaliseren” heeft de Dorpsraad Lieshout enkele vaste aandachtsgebieden benoemd. Naast die vaste aandachtgebieden zijn leefbaarheidsinitiatieven ook expliciet als aandachtveld benoemd in het jaarplan van de Dorpsraad. Kees Heldens is een van de dorpsraadleden die zich expliciet bezighoud met deze initiatieven. Kees is dan ook voorzitter van de commissie die deze aanvragen beoordeeld. Samen met Henny Bevers en Hans Vereijken beoordeelt hij de aanvragen en beslissen zij of de ondersteuning toegekend kan worden.

Ook kleine initiatieven
Ook hele kleine initiatieven komen in aanmerking voor ondersteuning. Niet alle initiatieven hoeven immers geheel Lieshout te beslaan of een grote impact te hebben. Kleine initiatieven staan vaak nóg dichter bij de mensen en zorgen er -met kleine beetjes- voor dat de leefbaarheid in het dorp verder wordt geoptimaliseerd. Alle kleinere initiatieven samen hebben immers een grote impact. Om die reden moedigt de Dorpsraad inwoners aan om ook een bijdrage te leveren aan de verbetering van de leefomstandigheden in het dorp.

Leefbaarheid
Dorpsraad Lieshout ondersteunt de kleine initiatieven graag met raad, daad én ondersteuning.  Leefbaarheid verbeteren óók in de vorm van elkaar ontmoeten, samen optrekken zijn erg belangrijk in deze moeilijke corona-tijd. Ook wat extra zorg voor de medemens kan in deze tijd alleen maar goed doen. Wilt u ook een bijdrage leveren ? Heeft u ook een initiatief ? of heeft u vragen over leefbaarheidsinitiatieven in of om Lieshout ? Kijk dan op www.dorpsraad-lieshout.nl hoe de dorpsraad u met raad en daad kan ondersteunen.