Henny Bevers stopt met Dorpsraad Lieshout

Henny Bevers stopt met Dorpsraad Lieshout

Na ruim 10 jaar stapt Henny Bevers-van den Baar uit de Dorpsraad Lieshout. “De Dorpsraad staat er nu prima voor. Is goed bezet en volop actief” zegt ze “ik ben er niet meer nodig”.  Om die reden heeft Henny besloten een punt te zetten achter haar indrukwekkende carrière in de Dorpsraad. Zij was immers bij de oprichting van de Dorpsraad in 2010 en wilde er zeker nu van zijn dat de Dorpsraad een goed vervolg krijgt. Dat lijkt nu goed geregeld: om die reden vindt ze het wel welletjes.

 Veel bereikt
Hoe anders was de situatie nog geen twee jaar geleden. De Dorpsraad Lieshout was op sterven na dood. Een kleine negen jaar na oprichting stopte het ene na de andere raadslid en leek er geen toekomst voor dit, toch wel belangrijke, orgaan te zijn. Henny Bevers bleef in die crisisperiode aan, om samen met Roland Maas zitting te nemen in de “nieuwe Dorpsraad” en er zo zorg voor te dragen dat alles wat er inmiddels geregeld was mooi en netjes werd overgedragen. Want bereikt was er heel wat door de “oude Dorpsraad”. De Buurtbus was leven in geblazen en stond inmiddels op eigen benen. Ook het Repaircafé hoorde bij die categorie en draaide naar behoren. Ook waren er behoorlijke resultaten geboekt op het gebied van leefbaarheid, verkeer, verkeersveiligheid en leefbaarheid. Die mooie erfen17is moest alleen nog even overgezet worden naar de “nieuwe Dorpsraad”.

Vasthoudend
Henny Bevers heeft zich daar flink voor ingezet. Ze is immers een vasthoudend type die zich graag voor de gemeenschap inzet. Dat doet ze niet alleen via de Dorpsraad, maar ook bijvoorbeeld via de Heemkundekring. Ook daar is ze al vanaf de oprichting, in 1982, een drijvende kracht die zich inzet om de geschiedenis van Lieshout in kaart te brengen. Hier heeft ze ook, via een jarenlang onderzoek, haar hele familie én die van haar man Arnold, in kaart gebracht. En jawel hoor: ook hier kan een familieband aangetoond worden die teruggaat tot het jaar 800 !

Lieshout
Henny kan er uren over verhalen. Lieshout en de Lieshoutenaren liggen immers aan haar hart. Het schilderij (geschilderd door oom Morris van den Baar) in haar woonkamer vertelt daar alles over: ieder gebouw, iedere persoon en ieder element op het schilderij representeren “iets” uit het Lieshoutse. Van de vlag van de lokale “schut”, tot Hotel Brox en van de Binderse poort tot de kenmerkende kiosk. Alles is op het schilderij en representeert Henny Bevers: Lieshout is alles haar leven. Vreemd genoeg ontbreekt het bekende café De Koekoek op het schilderij. Dat heeft Henny, natuurlijk met haar Arnold, inmiddels al meer dan goed gemaakt door onlangs nog uitgebreid haar 60 jarig jubileumbezoek aan dit café, uieraard ter plekke, te vieren.

Klein beetje afscheid
Dorpsraad Lieshout verliest door het stoppen van Henny Bevers een zéér markante Lieshoutse. Weg is ze echter allerminst. Ze staat nog steeds klaar om leefbaarheidsinitiatieven te ondersteunen, te helpen waar het nodig is en ondersteunend bezig te zijn voor het Lieshoutse. Om die reden in de Dorpsraad blij dat ze maar “een klein beetje” afscheid hoeven te nemen van Henny.