Benut ook de informatieschermen van de Dorpsraad Lieshout

Dorpsraad Lieshout staat voor het versterken van de leefbaarheid en de sociale samenhang in de kern Lieshout. Voor dat doel hebben ze op 5 locaties in het dorp informatieschermen hangen waar maatschappelijke informatie op weergegeven kan worden. De maatschappelijke organisaties kunnen die informatie hier gratis plaatsen. Ook is gedacht aan de lokale ondernemers: ook zij kunnen, tegen geringe vergoeding, publiceren op deze schermen. “Lokaal aankopen” draagt immers óók volop bij aan het versterken van de kern Lieshout.

Communicatieplan
Om haar werk goed te kunnen doen moet de Dorpsraad Lieshout zichtbaar zijn in Lieshout. Hier heeft de raad een communicatieplan voor opgesteld, waarin haarfijn aangegeven is hoe zij intern willen communiceren, hoe ze naar de gemeente Laarbeek willen communiceren en natuurlijk hoe ze met de inwoners willen communiceren. Uiteraard willen ze graag veel één-op-één communicatie om te horen wat er speelt, maar willen ze ook graag laten zien waar de Dorpsraad mee bezig is. Voor dat doel brengt de raad frequent een Nieuwsbrief uit waar actuele onderwerpen in worden toegelicht. Deze wordt, zoals nu in de lokale media gepubliceerd. Ook gebruikt de raad hier de eigen website voor (www.dorpsraad-lieshout.nl) en post ze nieuws op facebook en twitter.

Podium
Naast al deze algemene communicatie wil de Dorpsraad ook graag een podium bieden aan maatschappelijke organisaties om hún actualiteiten aan de inwoners van Lieshout te laten zien. Voor dat doel zijn op 5 centraal in het dorp gelegen locaties informatieschermen geplaatst:
– Jumbo Van den Boogaard (“under construction”)
– Café-zaal “De Koekoek”
– Dorpshuis Lieshout
– Cafetaria “De Kiosk”
– Fysiotherapie “Kemps & Maas”
Maatschappelijk organisaties en verenigingen kunnen gratis gebruik maken van deze informatie-schermen om zo hun informatie bij de burgers te krijgen. Ook is er, beperkt, ruimte voor (commerciële) advertenties van lokale ondernemers: ook zij dragen immers bij aan de leefbaarheid in het dorp.

Informatie delen
Op de website van de Dorpsraad zijn de randvoorwaarden voor een publicatie op de informatieschermen terug te vinden. Ook is hier een leeg PowerPoint formulier te downloaden, zodat de publiciteit direct in het juiste formaat aangeleverd kan worden. Dorpsraad Lieshout roept iedereen op om dit podium te benutten en op die wijze maatschappelijke informatie te delen.
Kijk gerust eens op www.dorpsraad-lieshout.nl/infoschermen.