Voorlichtingsbijeenkomst Brandveilig Wonen

Wanneer:
8 april 2019 @ 20:00 – 21:30
2019-04-08T20:00:00+02:00
2019-04-08T21:30:00+02:00
Waar:
Buurthuis Mariahout
Bernadettestraat 43
5738 AV Mariahout

Graag nodigen wij u uit voor een voorlichtingsbijeenkomst Brandveilig Wonen op maandag 8 april 2019. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Zorg om het Dorp, KBO Mariahout en oMase in samenwerking met Brandweer Brabant Zuidoost en vindt plaats in het Buurthuis in Mariahout. De aanvang is 20.00 uur.

Wist u dat er jaarlijks zo’n 100.000 woningbranden zijn? Dat is een brand in 1 op iedere 76 woningen. De belangrijkste oorzaken? Defecte apparaten, roken in bed en koken. Wist u daarnaast dat zelfstandig wonende ouderen een bijna drie keer zo grote kans op woningbrand hebben ten opzichte van de gemiddelde Nederlander? Redenen hiervan zijn dat ouderen minder mobiel zijn, minder goed horen & zien en langer thuis blijven wonen.

Het goede nieuws is dat brand meestal goed te voorkomen is. Maar mocht er tóch een keer brand ontstaan, dan is het van levensbelang om brand snel te ontdekken en zo schade en leed te voorkomen.

Wilt u weten hoe u het risico op brand in een woning kunt verkleinen?
Brandweer Brabant-Zuidoost vertelt u er alles over en geeft u praktische tips waarmee u thuis zelf aan de slag kunt. Daarnaast wordt u in de gelegenheid gesteld om zelf vragen te stellen.

In de bijeenkomst wordt door de brandweer op een interactieve manier voorlichting over brandveiligheid gegeven. U leert hoe u de kans op brand kunt verkleinen. Thema’s die onder andere aan bod komen zijn: “Hoe kan ik brand voorkomen?” “Hoe test ik mijn rookmelder?” en  “Hoe zorg ik dat ik veilig kan vluchten in het geval van brand?”

U hoeft zich vooraf niet aan te melden. De toegang is gratis. Natuurlijk zorgen wij voor een kopje koffie / thee