Leefbaarheidsinitiatieven

St Caecilia betovert met Sounds of Christmas dankzij donatie Dorpsraad

LIESHOUT – Sfeervol, betoverend en prachtig. Het Sounds of Christmas kerstconcert van Harmonie St Caecilia heeft alle verwachtingen overtroffen.  Op een enkele bank na zat de St Servatiuskerk in Lieshout vol. Solisten Franka van Dommelen en Femke Schmitz zorgden voor kippenvel en het harmonieorkest onder leiding van Johan Smeulders speelde de sterren van de hemel.

Vuurkorven, een kerstkinderkoor, overal lampjes, en een mini-kerst-markt. Het was erg koud aan het begin van de avond, maar dankzij warme chocolademelk en glühwein was dat goed te verdragen. Al bij de Poort van Binderen kwam de kerstsfeer je tegemoet en dat kerstgevoel is niet meer weg gegaan.

Van ingetogen en fragiel naar bombastisch en spectaculair, met het prachtige ‘Russian Christmas Music’ maakt het harmonieorkest een stevige indruk aan het begin van het concert. Daarna was het aan ‘Little Drummerboy’  Joris Dankers om de show te stelen. Zangeressen Franka van Dommelen en Femke Schmitz maakten samen met organist Judith Crufs het plaatje compleet.

Vanwege het karakter van het concert was de toegang tot het concert gratis. Toch is het organiseren van een dergelijk evenement niet gratis. Door consumpties te verkopen en een vrijwillige bijdrage van bezoekers wist St Caecilia een deel van de kosten te drukken. De donatie van de dorpsraad was echter onmisbaar en daar is de vereniging en haar muzikanten de dorpsraad erg dankbaar voor.

Wensboom op Plein de Kuiperij

Lieshout – 1200 lichtjes dansen heen en weer, in de wensboom op Plein de Kuiperij. Dankzij o.a. de leefbaarheidssubsidie van Dorpsraad Lieshout. Een lint naar de boom toe is inmiddels voorzien van ruim 65 wenskaartjes, die wiegelen en waggelen heen en weer.

Soms kruipen de kaartjes door een windvlaag dichtbij elkaar, zoals met deze dagen gebruikelijk is; bij elkaar zijn brengt ‘warmte’ en de lichtjes brengen sfeer.

Soms hangen de kaartjes mooi uiteen, omdat nieuwsgierige aagjes interesse hebben in andermans wensen. De wensen reflecteren mooi de veelzijdigheid van de mensen die op het Plein komen. Er staan wensen op de kaartjes van kinderen, ouders, ouderen etc. Bijzonder is de wens van een kind wat zijn/haar ‘beer tot leven’ wil laten komen. Iemand vindt dat ‘het plein totaal weg moet’ en ‘de tegenhanger geeft juist aan van niet’. Iemand is bezorgd om de medemens en weer iemand behoed zijn (klein-)kinderen voor het kwade. Er wordt gevraagd om vrede en gezelschap en ga zo maar door…

Twee wensen zouden ook in vervulling kunnen gaan, zo lijkt tenminste; Iemand wil graag een dagje met de politie meelopen, Iemand wil graag gezellig een rondje rijden in een auto.

Ook wil de organisatie graag in contact komen met diegene die last ervaart van de speeltuin. Diegene die deze 3 wensen geschreven hebben kunnen zich melden via: pleindekuiperij@gmail.com, of bel Sandra: 06-18526196. Zij gaan proberen dat te regelen.

Op naar een mooi 2019!

Activiteitengroep NITO

We hebben vandaag met de ouderen en kinderen mooie bloemstukjes gemaakt voor de Kerst. Het geld hebben we goed kunnen besteden en nog wat overhouden voor andere activiteiten. Nogmaals bedankt namens Nicole en Toos.

Leefbaarheidsinitiatief Prinsenhof

Leefbaarheidsinitiatief Klokhuis project samen

Leefbaarheidsinitiatief Sint Nicolaas

Leefbaarheidsinitiatief KBO Lieshout Korendag 2018

Leefbaarheidsinitiatief Wielervijfdaagse 2018

Leefbaarheidsinitiatief Sint Servatius Gilde

Leefbaarheidsinitiatief Zeepkistenrace

Leefbaarheidsinitiatief Welfare
Leefbaarheidsinitiatief Heemkundekring (verwarming)
Leefbaarheidsinitiatief Kuiperstraat (Vlaggen)

Leefbaarheidsinitiatief Welfare

Leefbaarheidsinitiatief Heemkundekring (verwarming)

Leefbaarheidsinitiatief Kuiperstraat (Vlaggen)